ANATOLIA TATTOO & PIERCING - KADIKOY / ISTANBUL
Kasım 22, 2008, 06:23:17 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: SMF - Just Installed!

Ana Sayfa   Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dövme (tattoo) Sildirme Islemleri  (Okunma Sayısı 2356 defa)
Erdogan Cavdar
Administrator
Newbie

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 17, 2007, 11:36:40 ÖÖ »

Dövme (tattoo) Sildirme Islemleri

Dövme son zamanlarda gencler arasinda git gide popülerlesmeye basladi. Kimisi sevgilisinin ismini vücudunda ölümsüzlestiriyor, kimisi begendigi bir sekli kimi ise onun icin anlam ifade eden figürler yaptiriyor vücuduna. Fakat bu kisiler gencligin verdigi rahatlikla dövmeyi yaptirdiklarindan birgün o dövmeden sikilabileceklerini ya da ileriki yasamlarinda o dövmenin onlara sorun teskil edeceginden hic süphe etmiyorlar.

Gün geliyor dövmenizi sildirmeniz gerekebiliyor. Bu islem dövme yaptirmaktan daha zahmetli ve maliyetli bir is malesef.

Sanilanin aksine dövme acik renkli oldugu zaman sildirme islemi daha zor oluyor, en cok beyaz tenli insanlarda sonuc alinabiliyor. Dövme sildirme isleminde verim %100 olmuyor her zaman.

Siyah, tek renk dövmelerin cikarilmasi, sari kirmizi, yesil dövmelerden daha kolay oluyor. Bu tarz dövmelerde cildin yanmasi vb. sorunlar ortaya cikiyor ya da tedavi yetersiz kaliyor.

Dövmenin silinmesini etkileyen bir faktörde dövmenin derinligi. Dövme boyasi ne kadar derindeyse silme islemi o kadar zor oluyor. Cünkü dövme lazerle silindiginden lazer isiginin etkisi derinin ne kadar altina inerse o kadar azaliyor.

Dövme sildirmede büyük rol oynayan diger etmense dövmenin yapildigi bölge. Örnegin yüz ve boyun bölgelerinde calismak daha kolay oluyor. Cünkü o bölgede yüksek enerji ile calisilabiliyor bunun sebebi o bölgenin daha hizli iyilesme özelliginin bulunmasi. Yüz ve boyun bölgesinden uzaklastikca dövme sildirme islemi dahada zor bir hal aliyor.

Yukarida belirtildigi gibi lazerle dövme sildirme islemi her dövmede % 100 sonuc veremeyebiliyor.

Dövme sildirme islemi sadece lazer ile yapilmiyor. Diger yöntemler örnegin: Zimparalama ve o bölgeyi kesip atma.

Kesip atma islemi ufak bir dövmeniz varsa o bölgenin derisi kesilip aliniyor ve vücudunuzun baska bir yerinden deri alinip o bölgeye yama yapiliyor. Fakat bu islemde renk farkliliklari yasaniyor bu yüzden büyük dövmelerde degilde örnegin tek bir harf yada ufak bir sekil olan dövmelerde genelde bu islem uygulaniyor.

Diger bir yöntem olan Zimparalama da ise dövme yüz, omuz gibi bölgelerde ve yüzeyselse uygulanabiliyor. Zimparalama ile dövme sildirme islemi 1 ile 3 seferlik seanslarda tamamen yok olabiliyor. Ancak islem sirasinda kanamalar olur ve seanslar süresinde pansuman yapilmasi, günese cikilmamasi ve mikrop kapmamasina özen gösterilmesi gerekiyor.

Dövme tasinmasinda hangi metot kullanilirsa kullanilsin bazi iz birakma veya renk degisimi olma olasiligi muhtemeldir. Zamani iyilesmesi derinin boyutunun üzerine bagli olan degisken bir durumdur. procedureler kullanilarak dövmenin derinligi ve hastanin iyilesme süresi hesaplanabilir.. Cesitli prosedürleri doktora danismak hasta icin en iyi olandir. Bahsedilen alan hakkinda tartisilmalidir.
nigrior
Administrator
Newbie

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2007, 11:38:30 ÖÖ »

Günümüzde dövme sildirmede en yaygin kullanilan metot lazer ile dövme sildirme yöntemidir. Lazerler yogun konsantreli isigin titresimleriyle mürekkebi hedef alarak onu ufak parcalara böler ve bu ufak parcalara ayrilan mürekkep zamanla sizin kendi bagisiklik sisteminiz sayesinde yok olur gider.

Ancak sadece bir tek islemle hepsi bitmez. Ne kadar cok islem yaptirirsaniz lazer de mürekkebi yok etmek icin o kadar etkili olur. Ama ne kadar cok islem yaptirirsaniz cildinize o kadar cok zarar verirsiniz ki bu da aci veren su toplanmalari ve yara kabuklarina ve en sonunda yara izi olusmasina sebep olur.

Sildirme tedavisindeki uzmanlar teknolojinin yara izi olusumunun minimum oldugu, bazen tamamen yok oldugu bir seviyeye ulastigini söylüyorlar, ama bu duruma bagli olarak degiskenlik gösterir. Fiziksel olarak aci verici(kizgin yag sicratiliyormus gibi bir his olarak tarif edilir.) olmasinin yani sira lazer ayni zamanda cüzdaniniz icinde acili olabilir. Yani dövme sildirmek dövme yaptirmaktan daha zor bir islemdir, gerek aci hissi gerekse ekonomik acidan.

Dövmenize bagli olarak 1-10 seansa ihtiyac duyabilirsiniz ki her biri seans basina $250-$850 civarinda ücretlendirilir. Büyük ve renkli profesyonel bir dövmeyi sildirmek binlerce dolara mal olabilir ve sildirmenin gecerliligi(etkisi) hala garanti edilmis degildir. Her zaman % 100 sonuc alinamamaktadir.

Sanildiginin aksine lazerle dövme sildirme isleminde acik renkli dövmelerin silinmesi daha zor oluyor koyu renkli dövmelere nazaran. Buna ek olarakta beyaz tenli kisilerde daha iyi sonuclar alinabiliyor.

Siradan tek renk dövmelerin cikarilmasi sari, kirmizi, yesil dövmelere göre daha kolay oluyor.Bu renkli dövmelerde dövme sildirme tedavisinde cildin yanmasi vb. eksi sonuclar ortaya cikabiliyor, tedavi tamamlanamiyor.
nigrior
Administrator
Newbie

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2007, 11:41:49 ÖÖ »

Yogun titresimli isik tedavisi yada IPL, su anda kullanilmakta olan en yeni ve en iyi deriyle ilgili yöntemdir.

Lazer isigi yerine, hemen hemen ayni tarzda olan yüksek yogunlukta isik kullanir. Cilde bir jel uygulanir ve sonra cildin üzerinde tedavi edilen bölgede isik titresimlerini çikaran bir çubuk kullanilir.

Bu metotun diger lazer tedavilerine göre daha az aci verdigi ve daha az toplam tedavi seansiyla daha etkili oldugu söylenir.

Kötü haber su ki bu yöntem daha yüksek bir fiyattadir, bir klinik titresim basina $10 fiyat önerir. Seans basina dövmenizin ne kadar titresim gerektirdigine bagli olarak ücrete önemli miktarda ekleme yapilir.

Etkisi ne kadar olur bilinmez ama "kanitlanmis, operasyonsuz tek dövme silme yöntemi" olarak bilinen kremler ilede dövmenizi silmeniz mümkün, tabi ne kadar sonuç alabilirsiniz o muamma. Çünkü bu yöntem pek denenmemis. Ama lazer ile dövme sildirecek kadar bütçeniz yoksa bunu deneyebilirsiniz. Gerçi bu kremlerin ücretleride pek azimsanacak kadar düsük degil ama lazer operasyonlara göre daha makul oldugu çok açik.

Bu kremler ile istenilen sonuca ulasmak 1-2 ay kadar aliyormus yaklasik olarak. Ve bu tedavi boyunca ortalama 125 $lik ürün tedarik etmeniz gerekiyormus.

Ama dövme silici kremleri kullanmadan önce bir uzmandan ya da kullananlarin yorumlarini almanizi öneririz.

Eger bu kremleri kullananlarin yorumlarini okumak isterseniz sizin için farkli kaynaklardan derledigimiz yorumlar sunlardir:

* Genç bir adam için dövme sildirmek için çesitli sirketlere bakiyordum.Tat B Gone’nin web masteri ile kontak kurdum ve is lisans bilgilerini, yerel Better Business Bureau(daha iyi is bürosu) yu bulmak için yerel cadde adreslerini, onlarin Viking Lab’lerindeki adres ve bilgi ve kötü üne sahip Dr. Erickson..hakkinda bilgi istedim ve tahmin edin bakalim ne oldu? 3 gündür Tat B Gone’dan bir haber alamadim. Sunu belirtmek ilginçtir ki,ürünleriniz hakkinda daha fazla bilgi istiyorum diye sade bir mail yolladigimda 2 saat içinde uzun bir e-mail aldim. Sirketlerinin yasaligini muhtemel bir müsteri için açiklamaya yanasmamalarini garip buldum.

* 4 aydir Tat B Gone kullandigimi bilmenizi isterim ve dövmemin silinmesinde hiçbir etkisi olmadi. Hatta daha belirgin hala getirdi haha. Neyse, lazer tedavisine baslamak üzereyim. Herkese tavsiyem Tat B Gone’dan uzak durmalaridir.

* Tat B Gone kremlerini kullaniyorum ve kesinlikle dövmemin rengi ve canliligi silinmeye basladi. Bunu kullandigima memnunum ama Tat B Gone’i seçmemdeki asil sebep dövmemin üstüne(cover-up) baska bir sey yaptirmak istememdir.(not: bu kisi biraz silinme görmekten mutlu ve tamamen bir silinme beklemiyor çünkü dövmesinin üzerine baska bir motif yaptirmayi düsünüyor.)

* Tat B Gone’nin avantaj ve dezavantajlarini sormussunuz. Bahsedecegim bir dezavantaji yok, Tat B Gone ben de ise yaradi ve ondan memnunum.

* Yaklasik 4 aydir Tat B Gone kullaniyorum ve dövmemin yavas ama emin bir biçimde geçtigini gözlemliyorum. Dövmenin gölgeli taraflarinin renginin açildigini ve kenarlarinin ise tamamen silindigini fark ettim. Gözüme çarpan diger sey ise, dövmeyi çevreleyen o koyu gölgeli hatlar silinirken daha önceden oldugu gibi egri bügrü bi görünüme bürünmüyor.

* Size dövme silme kremlerinden biri olan Tattoo-OFF’la ilgili deneyimimi anlatmak istiyorum. Birkaç aydir Tattoo-OFF kullaniyorum ve dövmemin ne kadar silinmis oldugu beni sasirtti. Dövmemde siyah hatlar vardi ve hiç çikmayacaklarini düsünüyordum. Ama ilk silinmeye baslayan sey onlar oldu. Bu ürünü kullandiktan birkaç hafta sonra önceden koyu olan bu siyah hatlar arasinda bosluklar olustu. Tüm söyleyebilecegim, dövmemin silinme oranindan gayet memnunum.

* Yaklasik 4 aydir Tat B Gone kullaniyorum ve hiçbir degisiklik olmadigini fark ettim. Sirkete bir çok kez mail attim ama hiçbir cevap alamadim. Tamamen pahali ve zaman harcatan bir oyundan ibaret oldugundan fazlasiyla süphelenmeye basladim. Lütfen bu maili yayinlayin böylece kimse benim gibi kandirilamasin. Eger kismen bir silinme istiyorsaniz böylece dövmenizin üstünü baska bir motifle daha etkili bir sekilde kaplayabilirsiniz(cover-up). Bu ürün bir dereceye kadar ise yarayacaktir. Sunu aklinizdan çikarmayin ki bu silici(asindirici) kimyasallar süreç boyunca yara izi de birakabilir ve üzerine bir dövme yapmayi zorlastirabilir. Eger bunu denemeye niyetli iseniz dikatli olun!

Bazi dövme sanatçilari eski dövme mürekkebinin oldugu yere enjeksiyonsuz tuzlu solüsyon dövmesi yaparak bir dövmeyi silebiliyorlar.

Eski dövmelerde daha etkili bir yöntemdir ve dövme silmek için güvenilir bir yöntem degildir. Ama bazen bir dövmeyi silmek için yapilabilir ve üstünün yeni bir dövmeyle kaplanmasini kolaylastirir. Bu teknigin etkililigi hakkinda dövme sanatçilari arasinda görüs farkliliklari vardir.

Ancak bu yöntemin müsteriye hiçbir zarari olmaz. Dövmesinin rengini açtirmak isteyenler için denemeye deger. Tek sorun bu islemden sonra dövmenizin rengi açilacagi için Lazer ile Dövme Sildirme tedavisine baslarsaniz sizin için zor olacagidir. Çünkü lazer ile dövme sildirme tedavisinde dövme renginiz ne kadar koyu olursa o kadar sonuç alabiliyorsunuz.

Fakat bu yöntemi uygulayan bir dövme sanatçisi bulmak biraz zor olabilir.

Eger begenmediginiz bir dövmeniz varsa, onu ortadan kaldirmanin diger alternatifi cover-up’tir. Çok daha az aci veren ve daha ucuz bir yöntemdir. Cover-up eski dövmenin üstüne yeni dövme yapilarak kaplanmasina denir.

Birçok dövme sanatçisi cover-up yapiminda oldukça usta olmaya baslamislardir ve size begendiginiz bir dövme motifi ile yasamaya devam etmeniz konusunda yardim edebilirler. Ücreti genelde normal bi dövmenin ücretiyle aynidir. Düzgün bir sekilde yapildiginda eski dövmeniz tamamen görünmez olacaktir.

Cover-up’larin siniri vardir. Siyah bir seyi sari bir seyle kaplayamazsiniz. Oldukça koyu renkte bir dövmenin yine koyu renkte kaplanmasi gerekir. Üzerinde mürekkep olan kisimlarin açikçasi kaplanmasi gerekir, yani çok fazla alana sahip ve bosluklu yerlere sahip bir motif ise yaramayacaktir. Ama yetenekli bir cover-up sanatçisiyla bunlar gibi mükemmel bir cover-up dövmeye sahip olabilirsiniz.

Eger bir dövmenin üstünü kaplatmak istiyorsaniz, bunlari yapma konusunda bir deneyimi olan ve bunu size portföyündeki örneklerle kanitlayacak bir dövme artisti bulmaniz önemlidir. Bir dövmenin üstü bir kere kaplandiginda eger dogru yapilmamissa onu tekrar kaplamak oldukça zordur(tamamen imkansiz degilse).

Dövme sildirmenin baska metotlari da vardir ama bunlardan bir çogu çok acitir ve etkisizdir. Bu diger metotlar dermabrazyon içerir, derinin üst yüzeyini yipratici sürtünmeden dolayi zedeler. Diger metot ise kesip çikartma yoluyla yapilir. Dövmenin oldugu bölüm kesilir ve deri tekrar dikilir. Bu metotlarin deride fazlaca hasar biraktigi kanitlanmistir. Ciddi yara izleriyle sonuçlanir ve günümüzde sadece lazer cerrahinin kullanilamayacagi extrem durumlarda kullanilir.

Dermabrazyon; metodunda dövmenin bir kisminin donmasini saglayacak sekilde bir püskürtme yapilir. Asindirici bir alet deriye soyulmasi için uygulanir. Bu alana islemden sonra derhal pansuman yapilmalidir çünkü bazi kanamalarin meydana gelmesi muhtemeldir.

Kesip çikarma: ozellikle küçük ve boyali oldugu zaman dovme tasinmasinin baska bir populer metodu da kesip çikarma islemidir. Bu metodun avantaji dövmenin %100 tam olarak çikarilabilmesidir. Daha buyuk dovmelerde ise kesip çikarma zorunlulugu varsa önce dövme merkezinden çikarilmaya baslanir ve daha ileri bir tarihte de kenarlari çikarilir.

kesip cikarma isleminden sonra dovmenin cerrahi olarak çikarildigi alanin uyusturulmasi için yerel bir anestezi siringasi kullanilarak dövme karistirilir ve kenarlar daha sonra bir araya getirilir..dikis atilir. bu prosedurde electrokoterle kolayca kontrol edilen minimal kanama vardir. buyuk dovmeleri karistirirken kullanilan bazi islemlerden biri de vucudun baska bir parcasindan alinan bir deri naklidir ki bu bazen zorunlu olabilir..
shit
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2008, 12:04:08 ÖS »

kendi fikrim arkdas eger emin degilsen yada ben dövme yaptiracagim diye gidiyorsan sanatciya yaptirmayacaksin... sonra acisini cekerkende sikayet etmeyeceksin... isim yazdirmak,yüze yapt?rmak yada yüzük yaptirmakta cok yanli?...
« Son Düzenleme: Haziran 28, 2008, 12:11:49 ÖS Gönderen: shit » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.072 Saniyede 20 Sorgu ile OluÅŸturuldu